Tips voor het slagen voor je rijexamen

De gevreesde rij-theorie-test! Alsof het praktische rijexamen niet genoeg was, moet je de theorie-toets halen voordat je een volledig rijbewijs kunt halen.

Samen met uw leerlingverzekering is het de eerste hindernis die u moet overwinnen bij het leren autorijden en als gevolg daarvan kan het vaak stressvol zijn. Door te begrijpen wat er van je wordt verwacht en je voor te bereiden op de vragen, is er geen reden waarom je de eerste keer niet kunt slagen.

Het is essentieel dat u oefent voor uw test en hier nemen we u enkele tips door om u te helpen slagen en enkele nuttige bronnen om u te helpen.

Wat is de rijtheorie-test?

Allereerst willen we een korte blik werpen op de geschiedenis van de theorie-test en wat het eigenlijk is.

De rijtheorie-test, geïntroduceerd op 1 juli 1996, heeft tot doel de rij-eisen te verhogen door ervoor te zorgen dat alle nieuwe bestuurders de verkeersregels volledig begrijpen. U moet weten wie voorrang heeft als u een onverharde weg tegenkomt en gevaarherkenning leren.

Herzien

Zoals we hebben opgemerkt, zullen er 50 meerkeuzevragen zijn van een bank van 1000 potentiële vragen. U moet echter minimaal 43 correct hebben om te slagen. Gelukkig voor leerling-chauffeurs is er een theorie-testhandboek en tal van andere bronnen die u kunt gebruiken om te helpen.

Het is echt belangrijk dat je de tijd en moeite steekt om te herzien, zoals Emma Bagnall, Head of Brand bij Driving Test Success aanbeveelt.

Krijg hulp van je rij-instructeur

Je rij-instructeur helpt je niet alleen met het praktische onderdeel van je rijexamen, maar kan je ook helpen met de theorie. Ze helpen leerling-chauffeurs hun hele carrière en kunnen je echt helpen bij het herzien.

Hoewel het ten zeerste wordt aanbevolen om een bron zoals de verkeersregels en verkeersborden te kopen om u te helpen snel en gemakkelijk naar informatie te verwijzen, moet u echt gebruik maken van hun kennis om de antwoorden beter te begrijpen.

John Lendrum, die de Driving School van Lendrum leidt, zei: “Onze beste tips om te slagen voor de theorie-test is niet om veel geld uit te geven aan boeken, want dit is niet nodig. Als je rijlessen hebt, vraag dan je instructeur om je te helpen met bepaalde onderwerpen (bijv. Tekenen en gevarenherkenning), aangezien dit gemakkelijk in je les is inbegrepen. ”