Moet u goud of bitcoin kopen? Volledig gedekt fysiek goud op een blockchain.

Wanneer miljardair-investeerders zoals Ray Dalio en Stanley Druckenmiller goud beginnen te kopen, is het tijd om op te letten.

 

Druckenmiller houdt naar verluidt 20% van zijn portefeuille in goud als afdekking tegen inflatie, en Dalio’s hedgefonds investeerde in het tweede kwartaal van 2020 meer dan $ 400 miljoen in goud.

 

De status van goud als veilige haven in tijden van onrust blijft onverminderd van kracht. Het steeg onlangs naar een hoogste punt ooit van $ 2.070 / oz voordat het terugtrok naar $ 1.900 / oz, terwijl investeerders zich haastten voor veiligheid vanwege het massale drukwerk van de centrale bank als reactie op de Covid-19-lockdowns. BTC kopen kan contant.

 

 

Afdekking tegen marktonzekerheid met goud is wat conventionele wijsheid zou dicteren als een veilige havenbenadering en historisch is dit een succesvolle strategie gebleken. Maar de oude veilige haven van goud wordt uitgedaagd door een nieuwer digitaal alternatief: bitcoin.

 

De correlatie van Bitcoin met goud is de afgelopen maanden verscherpt – een teken dat het een mogelijk alternatief of aanvulling is op investeren in het edelmetaal. Beide zijn nuttig gebleken voor investeerders, en beide zijn op sommige punten aangewend als een speculatieve investering en op andere momenten als een veilige haven. welke crypto is veel gevraagd?

 

En wanneer grote instellingen, waaronder Fidelity, vermogensbeheerder van een biljoen dollar, de Nasdaq-beursgenoteerde MicroStrategy en betalingsreuzen Square en Paypal, stappen ondernemen waarbij bitcoin wordt gekocht, aangehouden en geaccepteerd, moeten beleggers ook opletten.

 

Deze verhoogde interesse door het ‘slimme geld’ heeft sinds het begin van het jaar een stijging van 80% in de bitcoin-prijzen veroorzaakt, vergeleken met de stijging van 29% in de goudprijs.

 

Sean Sanders, CEO en oprichter van Revix (gesteund door JSE-beursgenoteerde Sabvest), legt uit: “Afgezien van het rendement en de prijsvolatiliteit hebben bitcoin en goud belangrijke verschillen. Deze variëren van zoiets eenvoudigs als een ambtstermijn, of hoe lang ze al bestaan, tot de aard van deze activa zelf.

 

“Bij Revix zijn we van mening dat het ongelooflijk belangrijk is om een ​​beleggingsportefeuille te diversifiëren over activaklassen en regio’s. We stellen onze klanten in staat om zowel bitcoin als Pax Gold te kopen en verkopen, een gouden token die 1: 1 wordt ondersteund door fysiek goud. ”

 

Bitcoin versus goud – de belangrijkste verschillen

 

Digitaal versus fysiek

 

Een van de meest opvallende verschillen tussen goud en bitcoin is dat hoewel het edelmetaal een fysiek object vertegenwoordigt, bitcoin volledig digitaal is.

 

Circulerend aanbod en groei

 

Het huidige en maximale aanbod van bitcoin is bekend. Meer specifiek beperkt het bitcoin-netwerk het totale aantal digitale munten op 21 miljoen en tot op heden zijn er slechts 18,5 miljoen gedolven. Niemand weet echt hoeveel goud er boven de grond ligt, hoewel het aanbod ook beperkt is.

 

Handelsgeschiedenis

 

Goud heeft een veel langere staat van dienst dan bitcoin, aangezien het duizenden jaren geleden voor het eerst werd gebruikt. Bitcoin, aan de andere kant, bestaat pas sinds het eerste blok in januari 2009 werd gedolven.

 

Hoewel het rendement van bitcoin dat van goud in de meeste vergelijkbare perioden overtreft, accentueert de volatiliteit het risico. Voor handelaren is volatiliteit wat bitcoin opwindend maakt, met potentieel voor grote winsten en even grote verliezen.

 

Classificatie

 

Een ander belangrijk verschil tussen de twee is dat hoewel goud een handelswaar is, het classificeren van bitcoin een beetje ongrijpbaarder is gebleken. Velen beweren dat bitcoin tot zijn eigen activaklasse behoort, wijzend op verschillende variabelen, zoals de lage correlatie tussen bitcoin en andere activaklassen.

 

Beweeglijkheid

 

Bitcoin is veel vluchtiger dan goud, hoewel dit een onvermijdelijk gevolg is van zijn relatieve onvolwassenheid. Verwacht wordt dat die volatiliteit in de loop van de tijd zal afnemen naarmate deze groeit. Goud is niet immuun voor deze vluchtigheid, maar het is minder uitgesproken dan dat van bitcoin.

 

Draagbaarheid

 

Bitcoin is aanzienlijk draagbaarder dan fysiek goud, waardoor het goedkoper is om op te slaan, te vervoeren en over te dragen. Zowel goud als bitcoin hebben zeer liquide markten waar ze kunnen worden gekocht met fiatgeld zoals rands.

 

Belangrijkste overeenkomsten

 

Alternatieve status

 

Goud en bitcoin zijn beide geïdentificeerd als alternatieve activa en veilige haven activa. Hoewel goud al lang op deze manier wordt geïdentificeerd, is bitcoin recentelijk iets geworden waar beleggers in tijden van nood massaal naar toe trekken.

 

Niet-soeverein

 

Geen van beide activa wordt gedistribueerd door een centrale bank of federale overheid en dus wordt bitcoin op dezelfde manier gecreëerd en verdiend als goud.

 

Waardering

 

Bitcoin en goud zijn ook beide speculatieve investeringen. In tegenstelling tot aandelen en obligaties, zijn ze niet gebaseerd op factoren zoals inkomsten en rentebetalingen. Wat betreft wat hun prijsbewegingen drijft, het antwoord is ingewikkeld, maar het wordt uiteindelijk bepaald door vraag en aanbod.

 

Dus is bitcoin een betere investering dan goud?

 

“Je kunt niet echt de ene boven de andere kiezen”, zegt Sanders. “Ze zijn op sommige gebieden vergelijkbaar en op andere anders. Bij Revix geloven we dat de toekomst verandert en dat uw beleggingsportefeuille dat ook zou moeten doenO. De oude regels van beleggen blijven echter hetzelfde.

 

“Beleggers moeten een gediversifieerde portefeuille opbouwen en niet proberen de markt te timen. We denken dat de meeste mensen er baat bij zouden hebben om een ​​klein deel van zowel goud als bitcoin in hun portefeuille te houden, maar dit hangt ook af van de individuele omstandigheden van de belegger. ”

 

Revix introduceerde begin 2020 Pax Gold (PAXG), waardoor investeerders gouden tokens kunnen kopen en bezitten die juridisch fractioneel eigendom vertegenwoordigen van fysieke goudstaven in de Londense Brinks-kluizen zonder het edelmetaal te hoeven opslaan, beheren of beveiligen.

 

“PAXG-tokens nemen het gedoe van het investeren in goud weg, waardoor het alle voordelen van beveiliging, moeiteloze opslag en overdraagbaarheid van bitcoin krijgt. In onze voortdurende inspanningen om onze klanten blootstelling te geven aan geavanceerde financiële producten, waren we van mening dat PAXG een no-brainer was omdat het klanten een veilige, eenvoudige manier biedt om in goud te beleggen zonder de nadelen die we zien bij traditionele goudbeleggingsfondsen, ” zegt Sanders.

 

Of bitcoin goud verslaat als veilige haven, is een debat dat waarschijnlijk nog jaren zal woeden. Beiden hebben investeerders iets te bieden.

 

Het goede nieuws is dat beide veilig via Revix op één platform kunnen worden gekocht. Het voordeel van zowel bitcoin als PAXG is dat ze oneindig deelbaar zijn – wat betekent dat u al voor slechts R500 blootstelling aan zowel bitcoin als goud kunt krijgen.

 

Belangrijkste verschillen tussen fysiek goud, Bitcoin en PAXG

 

Wat biedt Revix nog meer?

 

Revix biedt ook drie cryptobundels die lijken op de S&P 500 voor cryptovaluta, waarbij beleggers met slechts een paar klikken een gediversifieerde blootstelling krijgen aan de best presterende cryptovaluta.

 

De Top 10-bundel biedt een gelijk gewogen blootstelling aan de top 10 cryptocurrencies die meer dan 85% van de cryptomarkt uitmaken.

 

De Payment Bundle biedt een even gewogen blootstelling aan de top vijf van op betalingen gerichte cryptocurrencies, waaronder bitcoin, XRP en Litecoin. Deze crypto’s zijn bedoeld om betalingen goedkoper, sneller en globaler te maken en zijn bedoeld voor diegenen die denken dat betalingen met crypto’s net zo eenvoudig zullen worden als het verzenden van een e-mail.

 

De Smart Contract-bundel biedt een gelijk gewogen blootstelling aan de top vijf cryptovaluta’s die zijn opgebouwd rond ‘slimme contracten’ en omvat onder meer Ethereum, EOS en Tron. Slimme contractcryptocurrencies zitten op de blockchain, zoals mobiele apps op het Android- of Apple iOS-systeem rusten. Deze cryptocurrencies zijn bedoeld om een ​​revolutie teweeg te brengen in de manier waarop toeleveringsketens en handelsnetwerken werken via slimme contracten. Dit is de best presterende bundel van Revix, aangezien het heeft geprofiteerd van de explosieve groei in de gedecentraliseerde financiële (of DeFi) -ruimte in 2020.